Naanbrød

  • Dato 25.feb.2011 // Klokkeslett 15:45// Følg meg bloglovin

I går lagte broren min naanbrød. Vi fikk oppskriften av tanten min tror jeg, og naanbrødene smakte kjempegodt! Emil skal lage naanbrød i dag også, wehey. Det var så utrolig godt at jeg bare legger ut oppskriften:

Ingredienser:

375g hvetemel (det blir en relativt klissete deig)
1 ½ ts sukker
1 ts salt
½ ts bakepulver
15gr frisk gjær
1,5 dl varm melk
1,5 dl youghurt naturell
2 ss valmuefrø
Solsikkeolje til steking

Fremgangsmåte:
1. Sikt melet over en stor bolle og rør inn sukker, salt og bakepulver
2. Løs opp gjæren i melken og rør inn yoghurten. Bland alt godt og lag deig
3. Kna deigen til den er jevn (ca 10 min). Ha den i en bolle med et rent klede og la den stå å heves på et lunt sted i 3-4 timer
4. Del den hevede deigen i 12 like store porsjoner og rull dem til boller. Bruk begge hendene og trykk dem flate og avlange på et melstrødd underlag (ca 0,5 cm)
5. Ha i litt olje i en stekepanne og sett plata på høy varme (skru ned etter hvert)
6. Stek naanbrødene på den ene siden, noen stykker om ganger til de blir lett lysebrune under
7. Ta dem til side og smør den ustekte siden med smør eller "ghee" og strø valmuefrø oppå
8. Varm opp stekeovnen på høy varme med grillfunksjon
9. Når ovnen er varm sett inn brødene på en grillrist med den ustekte siden opp. Sett den høyt i ovnen. Brødene er ferdige når de begynner å bli brune (de blir ganske raskt ferdige, og det skjer plutselig, så hold øye med dem!)

Eksempel på fyll:

Det du kan ha på kan være ost, hakket hvitløk, grovsalt, oregano eller valmuefrø, men det er helt opp til deg hva du vil ha på naanbrødet ditt!


Naanbrød
©

Har du smakt hjemmelagt naanbrød før?
Synes du det er godt/ser godt ut?

Naam, naanbrød er utrolig godt! :-)

Emma<3

25.feb.2011 kl.16:27

nam, det så godt ut <3

Hanne<3

25.feb.2011 kl.19:59

Det såg sykt godt ut har aldri smakt det men eg har lyst:-P
Namm :D

Annelin

02.mar.2011 kl.19:04

Eg har smakt sånn så du får på retædtaurant, og det e vertfall veldig godt, så då e sikkert hjemmelaga endå bedre! :)

Skriv en kommentar

hits